Algemene voorwaarden

Wat leuk dat je een bezoek brengt aan onze webwinkel en webshop. 
Op deze pagina leggen we uit wat de algemene voorwaarden zijn. 

1. Je plaatst een order

Als je een order plaatst dan koop je het item. Alleen als de staat echt niet overeenkomt met hoe wij het in de webshop hebben voorgedaan, kan je hem annuleren. Je ontvangt eerst een order bevestiging en daarna een bevestiging dat het klaar ligt om op te halen (in geval van pick-up)

2. Betalen

Je betaalt de order na ons eerste contact omtrent de bestelling. Betaling kan 

  • In de winkel - Pin/Swipe met Maestro bankpas
  • In de winkel - Cash
  • Per bankovermaking naar onze MCB rekening 30.55.48.05 tnv Franks Spullen, Granaatappelweg 131. 

3. Bezorging 

Als u voor bezorging heeft gekozen tijdens de checkout op de site, dan plannen we samen met u de bezorging in. Onze vaste bezorgdag is zaterdag. Wij komen niet zomaar bij u langs en nemen altijd vooraf contact af om samen door te nemen welk moment het u schikt. Bezorging doen wij pas na ontvangst van de betaling. Onze tarieven vindt u hier.

4. Afhalen

U kunt de gekochte items ook zelf afhalen. Houdt u er rekening mee dat dit altijd binnen 3 openingsdagen van de winkel moet gebeuren. Langer kunnen wij reeds gekochte items helaas niet opslaan. U kunt de goederen afhalen na of gelijktijdig met betaling van de order. Zien wij u niet binnen 3 dagen, dan annuleren wij de order en gaan de items terug de winkel in. U ontvangt dan een refund -/- 10% administratie en handlingskosten. 

5. Annulering order door u

Een geplaatste order kunt u alleen annuleren met een gegronde reden (het item is in het echt heel anders dan op de website stond bijvoorbeeld, wat wij uiteraard proberen te voorkomen). Heeft u al betaald? Wij houden dan 10% handlingskosten in op het reeds betaalde bedrag. Het resterende bedrag storten wij binnen 14 dagen terug op uw rekening. 

6. Annulering order door Franks Spullen

Wij annuleren de order van onze kant als: 

  • Als wij u na ontvangst van de order niet binnen 3 dagen te pakken krijgen
  • U binnen 3 dagen na bestelling de betalingsverplichting niet na komt 
  • U bestelde en betaalde items niet binnen 3 winkel openingsdagen zelf ophaalt (als u niet heeft gekozen voor bezorging). Wij storten het door u betaalde bedrag minus 10% handlingskosten dan terug op uw rekening (mits er al betaald is).

Winkel openingsdagen zijn donderdag t/m zaterdag. Iedere week. 

7. Kwaliteit spullen

Van alle items in onze webshop doen wij ons best u zo goed mogelijk over de staat van de items te informeren. Aan de hand van zowel foto's van beschadigingen als tekst. Houdt u er rekening mee dat veel items tweedehands zijn. De een zal een krasje hebben, de ander een deukje, de derde een vlekje. Uiteraard doen wij bij selectie van de items ons best de netste ertussenuit te halen voor u en we leveren u echt niet zomaar kapotte items.
Als u 110%zeker wilt zijn of het item aan uw wensen voldoet, dan moet u zelf even langskomen in onze winkel om het item met eigen ogen te bekijken. 
Wij kunnen items niet retour nemen omdat er een krasje of vlekje op zit. Dat is inherent aan het kopen van tweedehands items. 

8. Retouren

Tweedehands items die u bij ons koopt kunnen niet retour worden gebracht. U bent in de gelegenheid om de items zelf te bekijken in onze winkel en weet dus wat u koopt. Koopt u alles online en bekijkt u niets in de winkel, dan verwijzen wij graag naar artikel 7 wat betreft de kwaliteit van items.
Als een item echt kapot blijkt, dan kunt u binnen 24 uur na ontvangst van uw aankoop hier melding van maken en dan kijken wij samen naar een oplossing. 
Items nieuw in de doos, kunnen retour worden gebracht als er binnen een dag na ophalen / bezorging melding wordt gemaakt van schade aan het product of ontbrekende onderdelen.
Melding van schade of problemen met een item kunt u doen per mail (info@franksspullen.com), Facebook Messenger, Instagram Chat of door langs te komen in de winkel. 
Schade aan of problemen met producten die later worden gemeld of bij producten die u zelf heeft opgehaald, kunnen wij helaas niet mee helpen omdat er dan een te lange periode tussen heeft gezeten waarin wij geen invloed hebben gehad op de staat van het product dan wel het transport. .